Wij heten u welkom in onze Bed en Breakfast De Bergse Hei. Geniet hier van uw welverdiende vakantie!

Adri en Ankie

Over ons

B&B de Bergse Hei

 Wij, Adri en Ankie van de Wetering zijn de trotse eigenaren van Bed & Breakfast De Bergse Hei in Berghem. Een paar jaar geleden besloten wij om onze voormalige koeienschuur om te toveren tot Bed & Breakfast. Na een flinke verbouwing kunnen wij vanaf 23 mei 2021 gasten ontvangen in twee authentieke studio’s. De gastvrijheid van familie van de Wetering willen wij voortzetten bij Bed & Breakfast De Bergse Hei.

 

Has en Hendrika van de Wetering
Waar het allemaal begon…

1898

De roots van onze B&B in Berghem hebben hun oorsprong bij familie van de Wetering. We gaan een dikke eeuw terug als in 1898 bij Cornelus van de Wetering en Anna Maria van de Kant een zoon wordt geboren in Berghem. Deze zoon Has (Johannes) trouwt in 1921 met Hendrika Strijbos. Later stichten zij een gezin in de boerderij aan de Lange Nieuwe Heide (nu Hoessenboslaan). In 1928 breiden zij hun boerderij uit met een achterhuis voor hun vee.

Terug in de tijd bij het boerenbedrijf

1928

Has en Hendrika krijgen vier kinderen, één dochter en drie zoons. Onze vader en opa Cor wordt geboren op 3 november 1933. Hij zal zijn leven lang op deze mooie plek blijven wonen. In 1955 en 1958 wordt het boerenbedrijf uitgebreid met een kippen- en varkenshok.  Als Cor op 10 oktober 1962 trouwt met Mien van de Camp uit Haren, gaan Has en Hendrika van de Wetering wonen in de kippenschuur welke tot woning is omgebouwd. 

Cor van de Wetering op het land
Cor van de Wetering met tractor
De gastvrijheid van familie van de Wetering

1962

Cor en Mien krijgen samen zes kinderen, twee zoons en vier dochters. In de jaren 70 wordt een koeienschuur gebouwd aan de voormalige kippenschuur/woning. Familie van de Wetering is een erg druk gezin, waar hard op het land gewerkt wordt. Maar daarnaast is het bij familie van de Wetering “de zoete inval” en staat de koffiepot altijd aan. Deze gastvrijheid willen wij graag voortzetten in onze Bed en Breakfast.

 

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in.

(06) 10506909
Hoessenboslaan 37
5351 PB Berghem
info@debergsehei.nl
WhatsApp

Reserveer een kamer

Check de beschikbaarheid en boek een kamer bij Bed en Breakfast De Bergse Hei.