Kloosterwandeling Megen (4,8 km)

Het is ook mogelijk om een kloosterwandeling in Megen te maken. Deze rondwandeling van 4,8 kilometer biedt buiten een mooi stukje natuur ook een blik op de clarissen- en franciscanenklooster van Megen. Er wonen in dit dorp veel franciscaanse broeders en zusters. Daardoor wordt Megen ook wel Assisi aan de Maas genoemd (Italiaanse bedevaartplaats). Naast de kloosters, kapellen en kerken loopt deze route ook voor een groot gedeelte door de natuur langs de maas en de omliggende akkers. Voor meer informatie over de bezienswaardigheden, verwijzen wij u naar de site van VisitBrabant of het informatiepaneel langs de route.

Bezienswaardigheden:

1= Klooster Sint-Anthonius van Padua

2 = Broeder Everarduskapel

3 =  Acropolis

4 = Kapel der zeven weeën

5 = Sint Servatius Kerk Megen

Knooppunten:

Start bij knooppunt 49 waar u ook uw auto kunt parkeren in de buurt van het toeristisch informatie centrum. Deze parkeerplaats is op de hoek van de Willem Kippstraat en de Torenstraat. Ga verder naar knooppunt – 55 –28 – 29 – 5 – 50 – 55 – 56 – 53 – 49.

Kloosterwandeling Megen, bron BrabantVisit

Bron: VisitBrabant

Megen Kloosterwandeling Kapel
Kloosterwandeling Megen bij de Maas
Kloosterwandeling Megen Kapel

Benieuwd naar meer wandelroutes? Bekijk dan onze pagina Kloosterpad Brabant of wandelroutes Herperduin

B&B Megen omgeving

Wandelen combineren met een overnachting? Onze Bed and Breakfast bevindt zich in de omgeving van Megen. Check onze beschikbaarheid en boek een kamer: